سیپ ترانک یا همان Sip Trunk (اس آی پی که در ایران سیپ گفته می شود) یک لینک ارتباطی بین دو مرکز تلفن می باشد که وقتی از سیپ ترانک مخابرات صحبت می کنیم یعنی یک لینک ارتباطی که می توان از طریق آن چندین تماس را به صورت همزمان بین سوییچ مخابراتی با سانترال، سرور VOIP یا IP PBX انتقال داد. در حقیقت ترانک sip یک ارتباط پر ظرفیت بین دستگاه سانترال و یا سرور voip مشترک و سوییچ های مخابرات می باشد. اما چرا ترانک sip جایگزین خطوط e1 می شود، دلیل این امر پر شدن ظرفیت سوییچ های مخابراتی برای تخصیص لینک e1 می باشد. ترانک sip از نظر ظرفیت تماس همزمان با همان شرایط 30 کانال همزمان به مشترکین اعطا می شود. یعنی مشترک روی ترانکی که از مخابرات تهیه می کند می تواند 30 تماس همزمان برقرار نماید.

پروتکل sip چیست. پروتکل sip مخفف Session Initiation Protocol به معنی پروتکل برقراری نشست یا شروع جلسات می باشد. این پروتکل به عنوان محبوب ترین پروتکل استاندارد خانواده voip می باشد که اکثر دیوایس های مخابراتی در حوزه voip از این پروتکل پشتیبانی می نمایند. پروتکل sip یک پروتکل سیگنالینگ می باشد که کلیه مسایل مربوط به شروع، برقراری و مدیریت یک تماس را از آغاز تا پایان در بر می گیرد. برای آشنایی بیشتر به تصویر یر توجه نمایید.

ترانک sip یا سیپ ترانک

در تصویر مشاهده می کنید فرایند درخواست، شروع، برقراری و پایان یک مکالمه که تحت استاندارد پروتکل sip شکل می گیرد. ترانک sip یا همان سیپ ترانک هرچند می تواند روی بستر اینترنت و شبکه به صورت مستقیم در اختیار مشترک قرار گیرد، اما پلت فرم مخابرات به این گونه می باشد که بر اساس قوانین موجود و ارتقای امنیت تماس این امکان را با مودم های مربوطه در اختیار مشترکین قرار می دهد. ترانک sip روی یک ارتباط با ظرفیت بالا میان سوییچ مخابراتی و مرکز تلفن مشترک برقرار می کند که با این قابلیت، امکان برقراری تماس همزمان تا 30 تماس با خطوط شهری میسر می شود، البته روی یک سرشماره ممکن است بیش از یک ترانک sip در اختیار مشترک قرار گیرد تا بتواند با یک سر شماره بیش از 30 تماس همزمان را برقرار نماید.

مودم سیپ ترانک

سیپ ترانک مخابرات به دو صورت روی زوج سیم مسی و فیبر نوری در اختیار مشترک قرار می گیرد. بر روی زوج سیم مسی از مودم های G.SHDSL.BIS که به مودم سیپ ترانک مشهور هستند استفاده می شود که می توانید در بخش مربوطه مودم های مختلف را مشاهده نمایید. بر روی فیبر از مودم های فیبر نوری استفاده می شود و چون ارتباط شکه ای با مخابرات از طریق فیبر برقرار می شود نیازی به مودم های جی دات بیز نمی باشد.

مراکز تلفن و سانترال ها

ترانک sip روی سانترال های پاناسونیک سری TDE، NS مانند مرکز تلفن های TDE100 و NS500 و روی کلیه سرور های voip استاندارد مانند نرم افزار استریسک، الستیکس، سیسکو، 3CX و IPPBX های استاندارد مانند Grandstream و Yeastar و Zycoo و غیره قابل پیکربندی می باشد.

با سانترال های قدیمی چه باید کرد

روی سانترال های دیجیتال پاناسونیک یا دیگر مراکز تلفنی که خطوط E1 را پشتیبانی می کنند ولی قابلیت SIP Trunk فعال سازی سیپ ترانک را ندارند با استفاده از روتر سیسکو و ماژول E1 می توان خطوط سیپ ترانک روی این مراکز تلفن مانند TDA پاناسونیک فعال نمود.

ترتیب شماره ها و تعرفه خط سیپ ترانک

جهت اگاهی از تعداد ارقام خطوط سیپ ترانک یک طرفه و دو طرفه و همچنین هزینه های مربوط به ثبت نام و آبونمان و نگه داری سالیانه خطوط 4 و 5 رقمی سیپ ترانک به مطلب قیمت خطوط سیپ ترانک مراجعه نمایید. در این مطلب توضیحات کافی در مورد هزینه ها ارائه شده است

خواندن 30918 دفعه

HEADER 

#
زارع 23 تیر 1395
بنده یک خط e1 پنج رقمی از مخابرات گرفتم که یک ip برای سیستم خودم و یک ip gw هم دادن
در الستیکس کارت شبکه اضافه کردم و پینگ gw رو دارم
trunk sip تعریف کردم با مشخصات زیر
Peer Detail:
host=ip gw
type=friend
context=from-trunk
qualify=yes
transport=yes
dtmfmode=inband

inbound route any/any هم ساختم

با شماره گیری خط پنج رقمی پیغام تمامی خطوط مشغول می باشد پخش می شود
در ضمن خروجی دستور sip show peers هم به شکل زیر است
voibridge 10.198.1.41 Auto (No) No 5060 UNREACHABLE
ممنون میشم دوستان به بنده کمک کنن
با تشکر
#
کیمیا ارتباط 23 تیر 1395
ترانک sip با خط e1 متفاوت هست هم از نظر تجهیزات و هم از نظر ارتباط. ترانک هم روی ip گیتوی زده نمیشه. شما ابتدا یک اربتاط شبکه ای با مخابرات برقرار می کنید و بعد به sip server مخابرات ترانک میزند.
خروجی دستوری که گذاشتید نشون میده ترانک شما فعال نیست پس طبیعتا ورودی خط ها رو هم نمیتونید داشته باشید. پیشنهاد میشه در صورتی که آشنایی با الستیکس ندارید با استفاده از سرویس پشتیبانی ریموت با هزینه ای کم مشکلتون رو حل کنید و در خلال کار فرایند ارتباطی را فرا بگیرید.
#
علی 30 خرداد 1396
باسلام و تشکر ویژه از مطالب مفیدتان

بنده میخواهم از طریق یک گرند استریم fxo خط شهری را به voip بدهم تا هنگام استفاده مشترکین از 9 جهت شهری و موبایل و...از این خطوط بکشد، تمام مراحل را انجام داده ام (از جمله برنامه ریزی گرند استریم و شناساندن Ip آن به ویپ و..) حتی در قسمت دستگاه های جانبی نیز رجیستر شده اما نمیتوانم از 9استفاده کنم و زنگ بزنم

ممنون میشم که کامل راهنمایی بفرمایید
باتشکر
#
کیمیا ارتباط 31 خرداد 1396
سلام
این مطلب مربوط sip trunk مخابرات و توضیح آن می باشد و بحث فنی نمی باشد. اگر سوالی در این زمینه دارید در بخش مربوط به راه اندازی سرور voip مطرح کنید. به هر شکل اگر ترانک بین گیتوی و سرور به درستی انجام شده کافی هست شما روی سرور یک Outbound Route ایجاد کنید که در prefix عدد 9 قرار گرفته و در pattern الگوی شماره تماس مثلا "." و در destination ترانکی که با گیتوی ایجاد کرده اید را قرار دهید.
اگر سوالی در این زمینه داشتید در بخشی که گفته شد ادامه دهید.
#
فریبرز 21 تیر 1396
با سلام ..
من مودم G.shdsl دارم که روی حالت بریج هست
با کابل به میروتیک وصل کردم .. یک آی پی که از مخابرات دارم را روی اینترفیس میکروتیک ست کردم و پینگ گیتوی مخابرات را دارم..
اما پیگ SBC را ندارم ..
مشکل کجاست ؟؟ کار دیگه باید انجام بدم ؟؟
#
کیمیا ارتباط 22 تیر 1396
سلام
در صورت کلی اگر سانترال پاناسونیک دارید باید مودم را بریج کنید و تنظیمات ip روی روتر انجام شود و ترانک را روی سانترال بزنید. برای توضیح یا آموزش فنی جزئی تر باید از پشتیبانی ریموت یا اعزام کارشناس استفاده کنید و روی سایت انجام نمی شود.
#
اسماعیل صفدریان 21 ارديبهشت 1397
با عرض سلام از سایت خیلی خوب و کاربردیتون.
اگه امکان داره یه راهنمایی میخواستم.
یه سانترالns500 با کارتdsp و لایسنس سیپ ترانک ۴تایی دارم.از مخابرات یه خط شماره گرفتیم ۴تا ip مخابرات داده.میخواستم ببینم آیا حتما روتر نیاز دارم و اینکه کدام ip باید در سانترال ثبت شود؟
قبلا از همکاریتون سپاسگذارم
#
کیمیا ارتباط 22 ارديبهشت 1397
سلام
بله حتما به روتر برای NAT کردن IP نیاز دارید. سوال های مرتبط با سانترال های پر ظرفیت روی سایت پاسخگویی نمی شود. شما می توانید از طریق پشتیبانی ریموت یا شرکت در دوره آموزشی، آموزش های لازم را کسب کنید

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

درباره ما

کیمیا ارتباط هوشمند با هدف بومی سازی راهکارهای نوین ارتباطی و مخابراتی جهت افزایش کیفیت ارتباطات سازمان ها و مراکز اقتصادی با پشتوانه یک دهه فعالیت های مخابراتی و ارتباطی در سال 1393 پا به عرصه کسب و کار نهاد.

تماس با ما

آدرس : تهران، اقدسیه،  بزرگراه ارتش، نرسیده به مینی سیتی، پلاک 22 (مجتمع میلاد)، ورودی 1، واحد 16

تلفن : 02122446068 خط ویژه

موبایل : 09022446068 

ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

22451821
بالا