امروز اکثر شرکت های علاقه مند به راه اندازی voip برای ارتباطات تلفنی دفتر کار خود هستند. مزیت های بسیار زیاد سیستم voip در کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت پاسخگویی به مشتریان و همچنین ابزارهای کنترلی و گزارش گیری این سیستم از دلایل علاقه مندی به سیستم voip هست. طبیعتا یکی از مواردی که همیشه در تصمیم گیری ها موثر هست، هزینه های ناشی از تجهیزات و راه اندازی می باشد. در این بخش تلاش داریم نحوه راه اندازی سیستم voip با هزینه کم را برای تماس های داخلی و خروجی یک شرکت تقدیم نماییم.
برای کاهش هزینه ها باید سراغ مرکزتلفن های embedded برویم البته نباید کاهش قیمت ما را دچار مشکلات ناشی از کیفیت پایین کند. به همین جهت ما دو مرکزتلفن گرند استریم و زیکو را پیشنهاد می کنیم که اولی یک برند آمریکایی با رنج هزینه 1.5 تا دو و نیم میلیون تومان و دومی یک برند چینی با رنج هزینه پانصد هزار تا دو میلیون تومان می باشد. برای داخلی ها هم حتما برای کاربرانی که تماس متعدد دارند باید تلفن ip و برای کاربرانی که تماس کمتری دارند تلفن نرم افزاری می توان استفاده نمود.
برای تلفن ip هم برند اتکام با رنج هزینه 170 هزار تا 300 هزار تومان و تلفن یالینک با رنج هزینه 200 تا 500 هزار تومان پیشنهاد می گردد. برای الباقی کارشناسان می توان از تلفن های نرم افزاری eyebeam و 3cx یا zoiper استفاده نمود. در این قسمت نحوه راه اندازی voip با مرکزتلفن zycoo، یک تلفن یالینک t19p و یک تلفن نرم افزاری eyebeam که مجموعا هزینه ای برابر یک میلیون و دویست هزار تومان دارد به عنوان یک سیستم voip کم هزینه تقدیم می گردد.
تنظیمات مرکزتلفن زیکو
همه ی مرکزتلفن های embedded دارای سه بخش اصلی برای تنظیمات داخلی ها، مسیر توماس های ورودی و مسیر تماس های خروجی می باشد. با تنظیمات این سه قسمت می توان یک مرکزتلفن را راه اندازی نمود. صد البته بسیاری تنظیمات دیگر برای بخش های مختلف شبکه ای، تنظیمات صدا و ... وجود دارد که در حال حاضر موضوع مورد نظر ما نیست.
تنظیمات داخلی ها روی مرکزتلفن
برای این کار از بخش منو وارد تب basic->extension می شویدو حال با گزینه create new user یک داخلی جدید می سازیم.
برای ساخت داخلی سه بخش شماره داخلی، نام داخلی و پسورد کفایت می کند. پس در بخش name نام داخلی و در بخش extension شماره داخلی و در بخش password پسورد داخلی را وارد می نماییم. حال به همین روش دو داخلی با مشخصات زیر ایجاد می کنیم.
حال ما دو داخلی ایجاد کردیم و باید تنظیمات مربوط به تماس خروجی را انجام دهیم. تماس خروجی به معنی تماس از داخلی شرکت با خطوط مخابراتی تلفن ثابت و موبایل می باشد.
تنظیمات تماس خروجی
برای مسیر تماس های بیرونی ابتدا باید به بخش trunk برویم و یک ترانک آنالوگ برای ارتباط با خطوط شهری وصل شده به مرکز تلفن بسازیم. گزینه add trunk را برای ساخت ترانک جدید می زنیم و در سمت چپ analog trunk را انتخاب نموده و پورت های مربوط به خطوط شهری که وصل هستند را تیک می زنیم.
اکنون پس از ساخت ترانک در بخش outbound route یک مسیر برای تماس های بیرونی می سازیم. با استفاده از گرینه add dil roule گزینه های مربوط به نام مسیر، الگوی تماس و تعداد شماره هایی که باید حذف شود را به ترتیب در role name و custom pattern و delete digite را وارد می نماییم. برای آشنایی بیشتر با dial patten به مطلب مربوطه در آموزش voip مراجعه نمایید. شما با انجام این تنظیمات خروجی سانترال تحت شبکه خود را ساخته اید.
تنظیمات تماس ورودی
برای ساخت مسیر تماس های ورودی در بخش inbound route در قسمت destination شماره داخلی مورد نظر یا دیگر مقاصد مانند ivr را انتخاب می کنیم. اکنون می توانید پاسخگوی تماس های مشتریان خود روی داخلی که تعریف کرده اید باشید. تنظیمات گفته شده در بخش مرکزتلفن مربوط به مرکزتلفن zycoo مدل zx50 بود که مشابه همین تنظیمات را روی مرکزتلفن های دیگر مانند grandstream می توانید انجام دهید.
تنظیمات راه اندازی تلفن ip
جهت راه اندازی تلفن ip ابتدا از طریق وب ip تلفن را زده و وارد بخش تنظیمات می شویم. بعد از انجام تنظیمات شبکه ای مانند تغییر ip یا دسترسی pc به خروجی تلفن Ip وارد بخش account برای تنظیم داخلی که از قبل روی مرکزتلفن ساخته ایم اقدام می نماییم. در هر تلفن ip برای رجیستر کردن داخلی چها پارامتر اصلی را وارد می کنیم. اول شماره داخلی، سپس نام داخلی و بعد پسورد داخلی و در نهایت آدرس ip مرکزتلفن را وارد می کنیم. برای انجام این تنظیمات به ترتیب register name و بعد display name و سپس password و در نهایت server host را وارد می نماییم.
تنظیمات گفته شده مربوط به تلفن ip یالینک t19p می باشد ولی مشابه این تنظیمات در دیگر تلفن های ip قابل انجام است.
تنظیمات راه اندازی تلفن نرم افزاری
اکنون یک داخلی دیگر هم روی تلفن نرم افزاری تنظیم می نماییم تا با این کار یک سیستم تلفنی voip را به صورت کامل برای ارتباطات داخلی و شهری راه اندازی کرده باشیم. اکنون نرم افزار eyebeam را ازاینجا دانلود نمایید. پس از نصب نرم افزار روی فلش بالای نرم افزار کلیک نموده و گزینه sip account setting را انتخاب نمایید. با فشردن گزینه add یک داخلی جدید می سازیم. در اینجا هم تنظیمات گفته شده در تلفن ip را به ترتیب در user name و بعد display name و سپس password و نهایتا در domain انجام می دهیم.
تبریک میگم شما راه اندازی سیستم voip را با موفقیت پشت سر گذاشتید. با انجام مراحل گفته شد ابتدا تنظیمات یک مرکزتلفن را انجام دادید و پس از ان با را هاندازی دو داخلی یکی روی تلفن Ip و دیگری روی تلفن نرم افزاری پروژه voip شما با موفقیت راه اندازی شد. قطعا این توضیحات همه ی آن چیزی نیست که شما باید در مورد voip بدانید ما فقط سعی داشتیم راه اندازی یک پروژه voip برای یک مجموعه کوچک با هزینه کم را با شما سهیم شویم. شما با تنظیمات مشابه آن چه گذشت می توانید تلفن نرم افزاری روی موبایل یا تبلت خود راه اندازی نمایید و با دفتر خود تماس اینترنتی برقرار نمایید. حالا با تماس روی داخلی ها و خطوط شهری از داشتن یک سیستم voip کم هزینه لذت ببرید.
HEADER
و از چه تجهیزای استفاده کنم!